Pui ca la tataie la țară

Sau, mă rog, super mega aproape de gustul și textura puiului de țară. Cam așa am apreciat Puiul Vegetarian de la La Provincia, scuzați „lalofonia”.
Mi s-a părut mie cam ciudată lozinca asta cu pui vegetarian, pentru că în mintea mea mă gândeam „păi cum altfel să fie puiul?”, uitând momentele când mi se certau găinile de la țară pe râmele din grădină.

Doar că în multe ferme nu cu râme sunt hrănite puii, ci cu făină de oase. Nu și cel crescut la Horezu, după cum prezintă La Provincia situația. Puii lor sunt hrăniți cu cereale, preponderent cu porumb (aici am deja ceva în comun cu ei, căci și eu ador porumbul 😍). Acum, nu știu, eu nu le-am făcut nicio vizită la fermă să jur pe roșu cu privire la dieta puilor, dar pot să spun ca al lor mi s-a părut foarte aproape de cel pe care mi-l trimite tataie la pachet din când în când.


Două lucruri mi au ieșit în ochi din prima: mărimea și culoarea. Cred că ați văzut și voi cât de mare este pieptul de pui din comerț și cât de mic devine după gătit, când dispare toată apa acumulată. Cel pe care l-am folosit în rețetele mele a fost ceva mai apropiat de cum ar trebui să arate un pui de țară, având mărimea perfectă 👌🏻.


Textura și culoarea cărnii m-au lăsat plăcut impresionată și îmi pare foarte rău că am folosit puiul de la tataie la o supă chiar înainte să primesc puiul La Provinci spre testare, că aș fi făcut o comparație, să nu credeți că va vând gogoși.


Noi încercăm pe cât posibil să mâncăm mai puțină carne și atunci când o facem alegem surse cât mai „bio”, mai avem noroc și cu bunicii și rudele din provincie care ne aprovizionează (de-aia nici nu am loc în congelator pentru înghețată). Și acum avem o sursă și mai la îndemână : Puiul Vegetarian La Provincia.

Vă las mai jos cele 3 moduri în care am ales să îl gătesc eu:


PIEPT DE PUI cu porumb și smântână. Olé


Super simplu : o conservă de porumb peste care pui 200 gr smântână, 3-4 linguri de maioneză, sucul a jumătate de lămâie și condimente după gust. Acoperi bine puiul cu amestecul și bagi la cuptorul preîncălzit la 180-200° până când se rumenește porumbul deasupra (30-40 de minute). Eu fac totul după feeling, deci nu prea am numere exacte la nimic 😂. Nu uitați de parmezan. Muuuult.


PUI ÎNTREG cu cartofi și morcovi


Aici am umplut un pui cu sferturi de lămâie și cu 468 de căței de usturoi (adooor usturoiul), l-am îmbrăcat bine în toate condimentele pe care le-am avut în casă (aceleași cu care am mângâiat și bucățile de cartofi și morcovi) și le-am așezat împreună într-o tava. Mă rog, a mea era o tigaie Wok, dar merge și într-o tavă de cozonac dacă doar asta aveți. La fel, băgat la cuptor la 180° cam vreo oră, că totuși, e un pui întreg. Îl mai întoarceți pe la jumătatea timpului, să nu se usuce prea tare deasupra.


Preferatul meu: PULPE DE PUI cu sos de ciuperci.

Aici iar e cam totul la ochi.
Pulpele tăvălite în făină și apoi în ou, puse la rumenit în puțin ulei de măsline(sau ce ulei preferați) scoase apoi și puse deoparte. În uleiul din tigaie (apropo, alegeți una încăpătoare și înaltă, vă recomand un wok) puneți ciupercile tăiate mai gros sau subțire, cum vă place vouă și lăsați-le până se înmoaie puțin. Apoi puneți o cană de supă peste ele și înapoi cu pulpele în tigaie. Mai fierb vreo 10-15 minute după care adăugați o cană de smântână dulce (lichidă), amestecați bine, mai lăsați 5 minute și e gata deliciul. Nu uitați de condimente, că eu am uitat să vă spun, le puneți când vreți și de care vreți. Eu am folosit sare, piper si usturoi pudră (bineînțeles).

Cam așa cu puiul provincial horezean, vă las aici un link către site-ul lor, de unde puteți să vă luați mai multe informații. Pe mine una m-a convis și am de gând să fac mare shaorma de pui data viitoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s